firma sosyal medya bilgileri

site ana menüsü

Almanya Da Hemşire Ve Ebe Olarak Çalışmak

  1. Ana Sayfa
  2. blog
  3. Almanya Da Hemşire Ve Ebe Olarak Çalışmak

Almanya da hemşire ve ebe olarak çalışmak için ne yapmalıyım

Almanya ‘da hemşire ve ebe olarak çalışmak için ilgili bölümden diplomanız ve B1 Almanca (bağımsız dil kullanımı )seviyesinde olmanız gerekiyor.Bunun için B1 Almanca kursuna gidip ( İstanbulda iseniz Sprachportalbüyesinde B1 dil kursu verilmektedir ,şehir dışında iseniz bulunduğunuz şehirlerde B1 Almanca Dil kursunu almanız gerekir.) İstanbul sınav merkezimizde yapılacak Telc seviye sınavını geçmeniz gerekiyor.

B1 Almanca Telc sınavını geçtikten sonra Sprachportal grubu geçiş işlemleri için gerekli prosedürleri hazırlayıp Almanya ‘daki yasal işlemlere başlayarak yeni bir yaşama adım atacaksınız.

Nasıl?

Almanya’ya gittikten sonra B2 dil kursuna başlayıp aynı zamanda da mesleki olarak adaptasyon süreciniz için anlaşma yaptığımız kurumlarda (huzurevlerinde)yardımcı hasta bakıcı olarak çalışmaya başlayacaksınız.Bu süreçte ayda ortalama 160 saat çalışıp brüt geliriniz 2000 Euro olarak başlayacak.

B2 sınavını başarıyla geçtikten ve meslek diplomanızın denklik işlemleri yetkili Alman kurumu BAMF (BundestamtFür Migration undFlüchtlinge ) tarafından onayladıktan sonra hemşirelik ve ebelik branşında ünvanınızla mesleği yapma izni verilir.

B2 sınavını geçtikten sonra ve denklik sağlaması yapıldıktan sonra hem mesleğinizle yurtdışı deneyimi kazanacaksınız hem de maaşınıza uygun ücret alacaksınız.