firma sosyal medya bilgileri

site ana menüsü

Mesleki Eğitim Diplomalarının Denkliği

  1. Ana Sayfa
  2. blog
  3. Mesleki Eğitim Diplomalarının Denkliği

Almanyada Çalışabilmek için Mesleki Eğitim Diplomalarının Denkliği

DENKLİK İŞLEMLERİ

Türkiye’den almış olduğunuz meslek diploması başvuru üzerine Almanya ‘daki meslek diplomasıyla karşılaştırılır. BAMF (Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi) ve SPRACHPORTAL grubu işlemlerin en kısa sürede sonuçlanması için gerekli tüm prosedürlerle ilgileneceklerdir.

Denklik işlemlerindeki amaç ;yurtdışında aldığınız meslek diplomasıyla Alman meslek diploması arasında önemli farklar olup olmadığı kontrol edilir. Önemli farklar varsa ;farkların başka belgeler ya da meslek deneyimi sayesinde dengelenip dengelenmeyeceği kontrol edilir.

Eğer belgeler meslek diplomasının değerlendirilmesi için yeterli olmazsa;referanslarla ve uzman görüşmeleri aracılığıyla bir yeterlilik analizi gerçekleştirilir. Yeterlilik değerlendirilmesi sınav değildir, sadece mesleki yeterliliğiniz için pratik bir kanıttır.

Yeterliliğiniz ve Alman diploması arasında önemli farklar yoksa tam eşdeğerlik onaylanır ve size düzenlemeye tabi mesleklerde mesleği yapma izni verilir.

Mesleki niteliğinizin denkliği ile mesleki niteliğinize uygun bir iş bulma imkanınızı artırabilirsiniz. Bu sadece kariyeriniz için değil geliriniz için de iyi bir sonuçtur.